Rybí filé s pikantní zázvorovou omáčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s pikantní zázvorovou omáčku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62507 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Smažené filé | |
---|---|
400 g | Filé rybí |
1 kávová lžička | Koření na ryby |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej slunečnicový |
4 špetka | Sůl mořská |
Omáčka | |
3 stroužek | Česnek |
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Pórek |
2 špetka | Sůl |
100 g | Šunka lázeňská |
150 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 520,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 61,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 8,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Koření na ryby, Mouka pšeničná hladká T 650, Sůl mořská, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Pórek, Šunka lázeňská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s pikantní zázvorovou omáčku postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme kořením na ryby a solí. |
2 | Zázvor, cibuli, pórek a stroužky česneku oloupeme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Šunku nakrájíme na malé tenké hranolky. Ve větším rendlíku si rozehřejeme olej, na něm si zpěníme cibuli s pórkem a česnekem, pak přidáme zázvor, šunku a vše společně smažíme za stálého míchání téměř dozlatova. Zeleninu se šunkou polijeme bílým vínem, dochutíme chilli, solí a sójovou omáčku. Promícháme a vaříme 1-2 minuty, podle chuti přidáme cukr, když se rozpustí, vše posypeme kukuřičným škrobem (Maizenou) promícháme a vaříme další1-2 minuty. |
3 | Omáčka se zeleninou by měla mít mírně pikantní, štiplavou, sladkokyselou chuť. Rendlík s omáčkou zakryjeme poklicí a omáčku uchováme teplou. |
4 | Rybí filé obalíme v hladké mouce. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova. |
5 | Na talíře položíme porce rybího filé, přelijeme ho z části hustou omáčkou a podáváme. |