Jednoduchý recept

Kuřecí maso se šalvějí dušené na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62508

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Pšeničná mouka hladká světlá
4 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
4 plátek dušená šunka výběrová 85%masa
5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 366kJ
2% Sacharidy 6 g
20% Tuky 15 g
21% Sodík 426 mg
59% Bílkoviny 33 g

Kuřecí maso se šalvějí dušené na víně postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně je rozkrojíme tak, že v masu vytvoříme velkou kapsu. Ze všech stran maso osolíme a posypeme bílým pepřem. Omyjeme 10 lístků šalvěje (4 lžíce) a vodu setřepeme. Do každé kuřecí kapsy vložíme po plátku anglické slaniny se 2 lístky šalvěje.

2

Na pečící papír rozložíme 4 dlouhé plátky anglické slaniny. Na slaninu položíme plátky šunky, na ni poklademe kuřecí kapsy, obalíme je do šunky a dlouhého plátku slaniny. Aby se neotevřely, zafixujeme je párátky.

3

V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na něm z každé strany zprudka kuřecí maso osmažíme dozlatova. Během smažení maso poprášíme moukou, tak že se osmaží společně. Pak přilijeme víno, přidáme 2 lístky šalvěje a pod poklicí maso dusíme 10-15 minut.

4

Jakmile jsou kuřecí kapsy měkké, dáme je na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: dušená rýže s vařenou brokolicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept