Smažený jablíčkový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený jablíčkový dezert
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62512 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 ks | Cukr skořicový |
4 ks | Jablka |
Vinné těstíčko | |
---|---|
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 296,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 319,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený jablíčkový dezert postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme vinné těstíčko: v míse si vyšleháme bílé víno s moukou a s vejci dohladka. Do misky nasypeme skořicový cukr. |
2 | Omytá větší jablka osušíme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na plátky. V pánvi si rozehřejeme olej. Plátky jablek namočíme v těstíčku a usmažíme je z každé strany dozlatovaSmažíme je přibližně 1-2 minuty. Usmažené plátky odložíme na papírovou utěrku, necháme je okapat a pak horké obalíme ve skořicovém cukru. Obalené plátky poklademe na talíř a podáváme. |