Zdravý recept

Omelety z rýžové mouky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62514

Ingredience

Těsto na omelety
2 špetka Kypřící prášek do pečiva
500 ml Mléko odtučněné
5 polévková lžíce Mouka rýžová
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
Sníh
1 kávová lžička Sirup javorový
1 ks Vaječný bílek slepičí
Na potření omelet
1,5 polévková lžíce Džem dia

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 106kJ
7% Sacharidy 26 g
13% Tuky 10 g
12% Sodík 238 mg
37% Bílkoviny 21 g

Omelety z rýžové mouky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme rýžovou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme 2 vejce + 1 žloutek, mléko, vymícháme polořídké těsto a necháme ho několik minut odpočinout.

2

Mezitím rozehřejeme pánev s nepřilnavým dnem. V pánvi nasucho upečeme postupně 2 omelety. Pečeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany dozlatova.

3

Z bílku si vyšleháme se tuhý sníh, do kterého zašleháme 1 lžičku javorového sirupu. Omelety potřeme dia džemem, přehneme je na polovinu, ozdobíme sněhem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept