Omelety z rýžové mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety z rýžové mouky
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62514 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
Těsto na omelety | |
---|---|
2 špetka | Kypřící prášek do pečiva |
500 ml | Mléko odtučněné |
5 polévková lžíce | Mouka rýžová |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Sníh | |
1 kávová lžička | Sirup javorový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na potření omelet | |
1,5 polévková lžíce | Džem dia |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 430,4mg |
Draslík | 140,1mg |
Vláknina | 750,0mg |
Vitamín A | 498,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Sirup javorový, Vaječný bílek slepičí, Džem dia mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Mouka rýžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety z rýžové mouky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme rýžovou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme 2 vejce + 1 žloutek, mléko, vymícháme polořídké těsto a necháme ho několik minut odpočinout. |
2 | Mezitím rozehřejeme pánev s nepřilnavým dnem. V pánvi nasucho upečeme postupně 2 omelety. Pečeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany dozlatova. |
3 | Z bílku si vyšleháme se tuhý sníh, do kterého zašleháme 1 lžičku javorového sirupu. Omelety potřeme dia džemem, přehneme je na polovinu, ozdobíme sněhem a podáváme. |