Recept

Broskvový nákyp s ovocným krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62515

Ingredience

Na proložení nákypu
4 polévková lžíce Brusinky sušené
1 balení Cukr skořicový
1 balení Kompot broskvový
Nákyp
1 polévková lžíce Cukr krupice
600 ml Mléko plnotučné
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
Žloutkový sníh
3 polévková lžíce Cukr moučkový
3 ks Vejce slepičí
Na vytření mísy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Pudingový krém
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
2,5 ml Mléko plnotučné
1 balení Puding vanilkový v prášku

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 549kJ
27% Sacharidy 96 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 125 mg
27% Bílkoviny 15 g

Broskvový nákyp s ovocným krémem postup přípravy receptu:

1

Dobře promytou rýži dáme do hrnce, zalijeme ji mlékem, přimícháme krupicový cukr, špetku soli a rýži uvaříme pomalu pod poklicí doměkka. Vaříme ji přibližně 20 minut.

2

Mezitím si zapneme troubu na 170°C.

3

Velký meruňkový kompot slijeme přes síto, šťávu zachytíme do rendlíku, broskve necháme v sítu okapat. Sušené brusinky promyjeme pod tekoucí vodou a odložíme do misky.

4

Rozklepneme čerstvá vejce a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky v misce vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který postupně zapracujeme do vyšlehaných žloutků a tento krém zamícháme do vychladlé uvařené rýže. Zapékací mísu vytřeme máslem. Dáme do ní 1/3 rýže, posypeme ji skořicovým cukrem, brusinkami, na ně poklademe broskve, 2/3 rýže a postup opakujeme. Poslední vrsvu nákypu bude rýže. Pak nákyp vložíme do rozehřáté trouby a pečeme ho 35-40 minut dozlatova.

5

Ze šťávy z kompotu si připravíme pudingový krém: 250ml šťávy smícháme s 250ml mléka. Z tohoto množství odebereme 100ml mléka ve kterém rozmícháme 1.5 lžíce cukru a celé balení vanilkového pudingu. Mléko se šťávou přivedeme k varu, do něj zamícháme rozmíchaný pudingový prášek s cukrem a uvaříme sladkokyselý krém.

6

Upečečený nákyp rozdělíme na talíře, porce přelijeme teplým krémem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept