Broskvový nákyp s ovocným krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový nákyp s ovocným krémem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62515 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
Na proložení nákypu | |
---|---|
4 polévková lžíce | Brusinky sušené |
1 balení | Cukr skořicový |
1 balení | Kompot broskvový |
Nákyp | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 ml | Mléko plnotučné |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
Žloutkový sníh | |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vytření mísy | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Pudingový krém | |
1,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
2,5 ml | Mléko plnotučné |
1 balení | Puding vanilkový v prášku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 211,1mg |
Draslík | 120,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 946,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky sušené, Cukr krupice, Rýže loupaná, Sůl, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Kompot broskvový, Mléko plnotučné, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Puding vanilkový v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový nákyp s ovocným krémem postup přípravy receptu:
1 | Dobře promytou rýži dáme do hrnce, zalijeme ji mlékem, přimícháme krupicový cukr, špetku soli a rýži uvaříme pomalu pod poklicí doměkka. Vaříme ji přibližně 20 minut. |
2 | Mezitím si zapneme troubu na 170°C. |
3 | Velký meruňkový kompot slijeme přes síto, šťávu zachytíme do rendlíku, broskve necháme v sítu okapat. Sušené brusinky promyjeme pod tekoucí vodou a odložíme do misky. |
4 | Rozklepneme čerstvá vejce a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky v misce vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který postupně zapracujeme do vyšlehaných žloutků a tento krém zamícháme do vychladlé uvařené rýže. Zapékací mísu vytřeme máslem. Dáme do ní 1/3 rýže, posypeme ji skořicovým cukrem, brusinkami, na ně poklademe broskve, 2/3 rýže a postup opakujeme. Poslední vrsvu nákypu bude rýže. Pak nákyp vložíme do rozehřáté trouby a pečeme ho 35-40 minut dozlatova. |
5 | Ze šťávy z kompotu si připravíme pudingový krém: 250ml šťávy smícháme s 250ml mléka. Z tohoto množství odebereme 100ml mléka ve kterém rozmícháme 1.5 lžíce cukru a celé balení vanilkového pudingu. Mléko se šťávou přivedeme k varu, do něj zamícháme rozmíchaný pudingový prášek s cukrem a uvaříme sladkokyselý krém. |
6 | Upečečený nákyp rozdělíme na talíře, porce přelijeme teplým krémem a podáváme. |