Ředkvičková pomazánka s vajíčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičková pomazánka s vajíčkem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62523 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
40 g | Bílá cibulka |
30 g | Jogurt bílý |
150 g | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 247,3mg |
Draslík | 275,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 302,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičková pomazánka s vajíčkem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme vejce natvrdo, necháme vychladnout a nastrouháme je nahrubo. |
2 | Očistíme a nastrouháme ředkvičky, které zbavíme přebytečné vody. |
3 | Ředkvičky smícháme s vejci a jogurtem, přidáme cibulku na jemno nakrájenou a dosolíme. |
4 | Mažeme na pečivo a zdobíme plátky ředkviček a zelenou natí z cibulky. |