Pomazánka z Lučiny s pažitkou a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z Lučiny s pažitkou a bazalkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62525 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb celozrnný pšeničný |
50 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Pažitka |
1 špetka | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 394,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 374,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb celozrnný pšeničný, Jogurt bílý, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z Lučiny s pažitkou a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme lučinu s jogurtem a osolíme špetkou soli. |
2 | Prolisujeme česnek, na jemno nakrájíme pažitku a bazalku. Přidáme do pomazánky a řádně promícháme. |
3 | Mažeme na chléb, můžeme zdobit kousky rajčete, petrželkou a bazalkou. |