Rybízová houska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová houska
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62529 |
Ingredience
2 ks | celozrnna houska |
200 g | Rybíz červený |
1 polévková lžíce | Stolní sladidlo Sladký polibek |
40 g | Sýr čerstvý bez tuku |
80 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 308,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 71,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rybíz červený, Tvaroh měkký - nízkotučný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny celozrnna houska, Stolní sladidlo Sladký polibek, Sýr čerstvý bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová houska postup přípravy receptu:
1 | Metličkami rozmícháme tvaroh a čerstvý sýr do krémové hmoty. (Můžeme přidat minerálku obsahující kyselinu uhličitou, ale není to nutné.) Vyškrábeme vanilkový lusk a vmícháme do sýrovo-tvarohové hmoty. |
2 | Omyjeme a přebereme rybíz (zmrazený necháme rozmrazit). Několik kuliček si odložíme a zbytek rozmixujeme mixérem, nebo rozmačkáme vidličkou. Můžeme dochutit tekutým sladidlem. |
3 | Rozpůlíme housky, rybízovou hmotu si rozdělíme na půlky. |
Poznámka
Obložené housky ozdobíme zbývajícím rybízem.