Zapečené rybí filé s anglickou slaninou v sýrové omeletě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené rybí filé s anglickou slaninou v sýrové omeletě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62530 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibulka jarní |
Restované rybí filé | |
---|---|
600 g | Filé rybí |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
4 špetka | Sůl Jedlá mořská s jodem |
Vaječná směs | |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
110 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 246,8mg |
Draslík | 190,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 286,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř 4 barev, Hořčice plnotučná, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl Jedlá mořská s jodem nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené rybí filé s anglickou slaninou v sýrové omeletě postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Rybí filé (omyté a osušené) posolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a filé krátce orestujeme po 1-2 minutách z každé strany dozlatova. |
2 | Orestované filé i s výpekem dáme do zapékací mísy. |
3 | Do mísy rozklepneme vejce, přidáme smetanu, hořčici, sůl a směs rozšleháme. Pak nastrouháme tvrdý sýr a přimícháme ho k vejcím. Libovou anglickou slaninu a očištěnou jarní cibulku pokrájíme na proužky a poklademe je na filé. Vše přelijeme rozšlehanými vejci se sýrem a zapékací misku vložíme do středu trouby. Pečeme přibližně 15-20 minut dozlatova. |