Jednoduchý recept

Zapečené rybí filé s anglickou slaninou v sýrové omeletě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62530
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibulka jarní
Restované rybí filé
600 g Filé rybí
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
4 špetka Sůl Jedlá mořská s jodem
Vaječná směs
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
110 g Sýr Eidam cihla 40%
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 593kJ
2% Sacharidy 7 g
57% Tuky 43 g
33% Sodík 654 mg
147% Bílkoviny 83 g

Zapečené rybí filé s anglickou slaninou v sýrové omeletě postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 190°C. Rybí filé (omyté a osušené) posolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a filé krátce orestujeme po 1-2 minutách z každé strany dozlatova.

2

Orestované filé i s výpekem dáme do zapékací mísy.

3

Do mísy rozklepneme vejce, přidáme smetanu, hořčici, sůl a směs rozšleháme. Pak nastrouháme tvrdý sýr a přimícháme ho k vejcím. Libovou anglickou slaninu a očištěnou jarní cibulku pokrájíme na proužky a poklademe je na filé. Vše přelijeme rozšlehanými vejci se sýrem a zapékací misku vložíme do středu trouby. Pečeme přibližně 15-20 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept