Česnekové roštěnky s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekové roštěnky s hříbky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62532 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 ks | Hříbky čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
600 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 kostka | Masox |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 562,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Hovězí roštěnka vys. peč., Masox mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekové roštěnky s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Špalíček z vysoké roštěné omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky silné 2 cm. Tučné okraje na několika místech nařízneme, vložíme je mezi potravinářskou fólií a hladkou paličkou je naklepeme. Plátky potřeme hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce. Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. 2 hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší plátky. |
2 | V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme plátky roštěné z každé strany dozlatova. Restujeme je 2 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme, na omastku za stálého míchání osmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Na cibuli poklademe plátky masa, přilijeme vodu, přidáme kostku masoxu, tlakový hrnec zakryjeme a maso pomalu vaříme 30 minut. |
3 | Tlakový hrnec otevřeme podle návodu. Do omáčky s masem přidáme pokrájené hříbky, promícháme a roštěnou s houbami budeme vařit ještě 10 minut bez zakrytí. Dobrou chuť. |
Poznámka
Příloha: dušená rýže nebo houskový knedlík. Pokud by se nám omáčka zdála řidká, můžeme plátky roštěné poprášit hladkou moukou a krátce povařit.