Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 62534
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,3 kávová lžička Cukr krystal
1 polévková lžíce Droždí
2 polévková lžíce Dýňové semínko
25 g Máslo čerstvé
70 ml Mléko odtučněné
250 g Mouka pšeničná celozrnná
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 550kJ
5% Sacharidy 19 g
6% Tuky 4 g
6% Sodík 119 mg
9% Bílkoviny 5 g

Sobotní housky postup přípravy receptu:

1

Zlehka zahřejeme mléko a máslo v malém hrnci. Mouku s vlažným mlékem a solí dáme do mísy. Přidáme vejce, kvasnice a cukr a mixérem vypracujeme do hladkého těsta.

2

Na teplém místě necháme těsto vykynout 30 minut. Až těsto dvakrát zvětší svůj objem, přidáme polovinu dýňových semínek a rukou těsto hněteme. Poté necháme kynout dalších 30 minut.

3

Rozehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia (plynová trouba stupeň 3-4, horkovzdušná 180 stupňů Celsia).

4

Z vykynutého těsta vytvarujeme 10 kusů stejně velkých housek a dáme je plech s pečicím papírem. Zbylá dýňová semínka zamáčkneme do housek.

5

Pečeme 20-30 minut na středním roštu trouby.

Poznámka

Na dno trouby můžeme položit žáruvzdornou nádobu s vodou, díky tomu nakynou housky ještě lépe. Nemusíme péci všech deset housek najednou, neupečené můžeme dát zamrazit a kdykoli po rozmrazení dle receptu dopéct. Recept můžeme obměňovat používáním různých druhů semínek, například sezamovými, makovými, slunečnicovými nebo lněnými.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept