Mrkvový bramborák s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový bramborák s ovčím sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62539 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
160 g | Brambory |
450 g | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
2 špetka | Oregano čerstvé |
2 kávová lžička | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Potravinářský škrob |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 špetka | Tymián čerstvý |
0,8 kávová lžička | Vývar zeleninový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 361,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 275,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Tymián čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářský škrob nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový bramborák s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme mrkev a brambory, očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Nakrájíme na kostičky ovčí sýr, omyjeme bylinky, necháme je okapat a nadrobno nasekáme. |
2 | Mrkev a brambory smícháme s vejci a škrobem, přidáme ovčí sýr a vše dochutíme solí, pepřem a granulovaným zeleninovým vývarem. Do směsi přidáme bylinky a řádně promícháme. |
3 | V teflonové pánvi rozehřejeme olej. Z hmoty vytvarujeme bramboráčky a smažíme je v rozpáleném oleji. |
Poznámka
Po usmažení vložíme bramboráčky na chvíli do kuchyňské utěrky, která nasaje přebytečný tuk. Bramboráčky můžeme podávat s česnekovým tvarohem.