Úhrabky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhrabky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6254 |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
400 g | Brambory vařené |
3 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 14,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Brambory vařené, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhrabky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nastrouháme brambory. |
2 | Osolíme, přidáme mouku a těsto umícháme na halušky, které dáme do vroucí osolené vody. |
3 | Nejlépe protlačíme cedníkem s velkými otvory. |
4 | Uvařené halušky vyndáme, přidáme k nim oloupané nakrájené brambory uvařené ve slupce a promícháme. |
5 | Nakrájenou slaninu osmahneme na sádle. |
6 | Přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, nakrájené zelí, kmín a dusíme. |
7 | Nakonec k zelí přidáme halušky a promícháme. |