Recept

Jehněčí na na čínský způsob s česnekem a paprikami

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62547
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
4 ks Cibule lahůdková
1 polévková lžíce Citrónová kůra
50 g Houby sušené
600 g Jehněčí kýta
1 kávová lžička Omáčka sójová
3 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř cayenský
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Solamyl
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Víno rýžové čínské
3 polévková lžíce Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 268kJ
4% Sacharidy 14 g
39% Tuky 29 g
11% Sodík 214 mg
59% Bílkoviny 33 g

Jehněčí na na čínský způsob s česnekem a paprikami postup přípravy receptu:

1

Očištěné jehněčí maso z kýty, které zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme ho do mísy a zelijeme rýžovým vínem. Necháme ho 30 minut odležet. Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme z nich jadřince a nakrájíme je na proužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Z chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme plnou lžíci citrónové kůry. Sušené houby namočíme do vody.

2

Maso z vína scedíme, víno zachytíme. Odkapané maso promícháme se solí, pepřem, zázvorem a Solamylem. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, na něm zprudka (3-5 minut) orestujeme nudličky masa dozlatova. Poté maso vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme v teple.

3

Na stejném omastku zpěníme za stálého míchání česnek s cibulí, přidáme papriky, scezené omyté houby a vše krátce osmažíme. Přilejeme víno z masa s 3 lžícemi horké vody, přimícháme 1 lžičku sójové omáčky, 2 lžičky cukru, citrónovou kůru, přidáme maso, promícháme a krátce 5-7 minut, pod pokličkou podusíme.

4

Porce masa se zeleninou podáváme hned horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept