Jednoduchý recept

Medové kuřecí maso na grilu

  • Malajsie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62548

Ingredience

4 ks Kuřecí čtvrtky
Marináda
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
4 polévková lžíce Voda pitná
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 220kJ
5% Sacharidy 17 g
63% Tuky 47 g
43% Sodík 852 mg
137% Bílkoviny 77 g

Medové kuřecí maso na grilu postup přípravy receptu:

1

Několik hodin(5-8 hodin) předem si připravíme marinádu: do mísy vlijeme tekutý med, přidáme očištěné, prolisované stroužky česneku, sójovou omáčku a na zředění horkou vodu. Marinádu dobře promícháme. Omyté a osušené kuřecí čtvrtky potřeme medovou marinádou, necháme je oschnout a odložíme je na chladné místo.

2

Než zapneme gril, maso vytáhneme z chladničky. Když je gril rozpálený na 250-300°C, vložíme maso na grilovací mřížku. Během grilování maso obracíme a potíráme zbylou marinádou. Kuřecí čtvrtky grilujeme přibližně 20-30 minut, podle velikosti porcí.

3

Grilované maso si každý osolí podle chuti.

Poznámka

Ke grilovanému masu podáváme čerstvý chléb a čerstvou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept