Medové kuřecí maso na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové kuřecí maso na grilu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62548 |
Ingredience
4 ks | Kuřecí čtvrtky |
Marináda | |
---|---|
8 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 45,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medové kuřecí maso na grilu postup přípravy receptu:
1 | Několik hodin(5-8 hodin) předem si připravíme marinádu: do mísy vlijeme tekutý med, přidáme očištěné, prolisované stroužky česneku, sójovou omáčku a na zředění horkou vodu. Marinádu dobře promícháme. Omyté a osušené kuřecí čtvrtky potřeme medovou marinádou, necháme je oschnout a odložíme je na chladné místo. |
2 | Než zapneme gril, maso vytáhneme z chladničky. Když je gril rozpálený na 250-300°C, vložíme maso na grilovací mřížku. Během grilování maso obracíme a potíráme zbylou marinádou. Kuřecí čtvrtky grilujeme přibližně 20-30 minut, podle velikosti porcí. |
3 | Grilované maso si každý osolí podle chuti. |
Poznámka
Ke grilovanému masu podáváme čerstvý chléb a čerstvou zeleninu.