Jednoduchý recept

Vaječná omeleta na malajský způsob

  • Malajsie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62550
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 plátek Chléb celozrnný pšeničný
3 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1,5 polévková lžíce Omáčka sójová
3 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Šunka kuřecí Velkopavlovická
4 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Zázvor mletý
6 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 106kJ
7% Sacharidy 27 g
40% Tuky 30 g
30% Sodík 598 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vaječná omeleta na malajský způsob postup přípravy receptu:

1

Plátky kuřecí šunky pokrájíme na proužky široké 1-2cm. Mladé jarní očištěné cibule pokrájíme na kroužky. Čerstvé žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

2

V misce rozšleháme vejce se solí. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm vysmažíme žampióny. Vyjmeme je z omastku, dáme je do misky a na chvilku odložíme. Na ten samý omastek dáme pokrájené cibulky, posypeme je zázvorem a za stálého míchání cibuli zpěníme. Přidáme pokrájenou šunku, houby, sójovou omáčku podle chuti a pepř. Vše promícháme, společně smažíme 1 minutu. Pak směs zalijeme rozšlehanými vejci, vařečkou směs nadzdvihneme, aby se vejce dostala i na dno. Omeletu upečeme z jedné strany dozlatova, pak ji širokou plochou naběračkou opatrně nabereme, otočíme a osmažíme z druhé strany dazlatova. Rozkrojíme ji na polovinu, dáme na talíře a hned servírujeme s čerstvým chlebem.

Poznámka

K omeletě podáváme čerstvou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept