Dušené kuřecí maso na indonéský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuřecí maso na indonéský způsob
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62551 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
3 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Směs celého koření | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
3 ks | Hřebíček |
4 ks | Kardamom |
2 kávová lžička | Kurkuma |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl česneková |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 318,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 621,3mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Sůl, Zázvor celý, Hořčičné semínko, Hřebíček, Kardamom, Kurkuma, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Pepř cayenský, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuřecí maso na indonéský způsob postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Čerstvý zázvor jemně nastrouháme. Kuře omyjeme, osušíme, stáhneme z kůže a naporcujeme kousky masa bez kostí. |
2 | Pomeleme koření: 2 lžičky kurkumy, 4ks semena kardamomu, špetku skořice a 3ks hřebíčku pomeleme na mlýnku. Ke koření přimícháme špetku muškátového oříšku, nastrouhaný zázvor a po špetce pepře bílého acayenského. Porce kuřete potřeme olivovým olejem, potřeme pomletým kořením a necháme 10 minut odpočinout. |
3 | Troubu si předehřejeme na 160°C. Pečící pánev pořádně rozpálíme, pak v ní opečeme zprudka kousky okořeněného masa z každé strany dozlatova (smažíme je přibližně 6-8 minut), přidáme česnek s cibulí a smažíme ještě 2 minuty. Přilejeme 3-4 lžíce horké vody, doložíme hořčičné semínko, porce masa trochu osolíme, promícháme a jakmile se začne maso vařit, pánev zakryjeme poklicí a vložíme ji do středu trouby. Kuřecí maso dusíme v troubě přibližně 40 minut. Během dušení maso 2-3 obrátíme, případně přilijeme 50ml vody. |
4 | Měkké porce dáme na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme. |
Poznámka
Příloha: dušená rýže.