Paštika z drůbežích jater II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z drůbežích jater II
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62556 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
1 kávová lžička | Estragon |
300 g | Játra drůbeží |
3 polévková lžíce | Ocet malinový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Tvaroh měkký bez tuku |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 218,8mg |
Vláknina | 261,8mg |
Vitamín A | 63,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Sůl, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Ocet malinový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Paštika z drůbežích jater II postup přípravy receptu:
1 | Očištěná drůbeží játra zprudka orestujeme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. Orestovaná játra zalijeme malinovým octem, osolíme je a opepříme. |
2 | Lístky čerstvého estragonu spolu s připravenými játry a s měkkým tvarohem dáme do robotu. Vše rozmixujeme na pyré a směs přendáme do paštikové formy. |
3 | Paštiku necháme 24 hodin v chladničce uležet. |