Jednoduchý recept

Telecí pečeně se šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62561
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka sušená
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Provensálské koření
1 ks Rajčata
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
1 kostka Telecí bujón
1000 g Telecí pečeně
200 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 939kJ
3% Sacharidy 10 g
33% Tuky 25 g
21% Sodík 415 mg
87% Bílkoviny 49 g

Telecí pečeně se šťávou postup přípravy receptu:

1

Telecí pečeni osolíme, opepříme a opékáme v kastrolu na oleji nejdříve zprudka, potom na středním ohni.

2

Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nakrájíme. Omyté rajče nakrájíme na kousky.

3

Když pečeně zezlátne, přidáme k výpeku kostku telecího bujónu rozpuštěnou ve sklenici vody. Šťávu osolíme, opepříme, přidáme šalotku s česnekem a bylinky.

4

Když se šťáva trochu vyvaří, přidáme nakrájené rajče.

5

Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Podáváme se šťávou, která má mít jednolitou konzistenci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept