Jednoduchý recept

Pošírované kuličky z mletého vepřového masa

  • Vietnam
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 62563
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
200 g Nudle rýžové
4 polévková lžíce Omáčka rybí
10 g Petržel - nať
100 g Rýže Basmati
1 ks Salát ledový
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 414kJ
14% Sacharidy 51 g
38% Tuky 28 g
54% Sodík 1 g
48% Bílkoviny 27 g

Pošírované kuličky z mletého vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme den předem, nebo použijeme zbylou rýži. Smícháme ji s mletým masem, vejcem, nasekanou jarní cibulkou a nasekanou petrželkou. Osolíme lžičkou soli. Necháme chvíli odstát.

2

Mezitím si připravíme omáčku k namáčení – na čtyři porce budeme potřebovat 4 mističky, do každé dáme lžíci rybí omáčky a nasekanou polovinu chilli papričky. Poté přidáme vodu – já dávám 4 lžíce, ale poměr je na každém podle chuti.

3

Ve dvou hrncích si přivedeme vodu k varu a pak ji stlumíme. Do jednoho hrnce dáme rýžové nudle, do druhého dáme kuličky, které pošírujeme (tedy vaříme ve vodě, která nevře) 10 minut. Rýžové nudle budou hotové už tak po pěti minutách.

4

V průběhu vaření si natrháme salát na jednotlivé listy.

5

Kuličky a nudle rozdělíme na talíře, ke každému talíři přiřadíme mističku s rybí omáčkou a podáváme s listy salátu. Jídlo se má konzumovat tak, že si kuličku zabalíme společně s rýžovými nudlemi do listu salátu a namáčíme v omáčce.

Poznámka

Voda na vaření - podle potřeby. Kdo se bojí rýžových nudlí, může kuličky konzumovat i s bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept