Pošírované kuličky z mletého vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pošírované kuličky z mletého vepřového masa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
200 g | Nudle rýžové |
4 polévková lžíce | Omáčka rybí |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Rýže Basmati |
1 ks | Salát ledový |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 570,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Nudle rýžové, Omáčka rybí, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pošírované kuličky z mletého vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme den předem, nebo použijeme zbylou rýži. Smícháme ji s mletým masem, vejcem, nasekanou jarní cibulkou a nasekanou petrželkou. Osolíme lžičkou soli. Necháme chvíli odstát. |
2 | Mezitím si připravíme omáčku k namáčení – na čtyři porce budeme potřebovat 4 mističky, do každé dáme lžíci rybí omáčky a nasekanou polovinu chilli papričky. Poté přidáme vodu – já dávám 4 lžíce, ale poměr je na každém podle chuti. |
3 | Ve dvou hrncích si přivedeme vodu k varu a pak ji stlumíme. Do jednoho hrnce dáme rýžové nudle, do druhého dáme kuličky, které pošírujeme (tedy vaříme ve vodě, která nevře) 10 minut. Rýžové nudle budou hotové už tak po pěti minutách. |
4 | V průběhu vaření si natrháme salát na jednotlivé listy. |
5 | Kuličky a nudle rozdělíme na talíře, ke každému talíři přiřadíme mističku s rybí omáčkou a podáváme s listy salátu. Jídlo se má konzumovat tak, že si kuličku zabalíme společně s rýžovými nudlemi do listu salátu a namáčíme v omáčce. |
Poznámka
Voda na vaření - podle potřeby. Kdo se bojí rýžových nudlí, může kuličky konzumovat i s bramborem.