Bramborová kaše s pečeným česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše s pečeným česnekem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 6257 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 ks | Česnek |
85 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 846,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše s pečeným česnekem postup přípravy receptu:
1 | Palice česneku dáme na plech a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, slupka musí být žlutá a popraskaná. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. |
3 | Slijeme a rozšťoucháme s máslem a horkým mlékem,dle potřeby na kaši. Dle chuti, přisolíme. |
4 | Upečený česnek vymačkáme ze slupky do kaše a promícháme. |
5 | Podáváme se steaky. |