Jednoduchý recept

Vepřový steak s houbovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 62570
Kategorie: Maso

Ingredience

5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
7 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
7 g Sůl
400 g Vepřová plec
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 759kJ
2% Sacharidy 7 g
47% Tuky 35 g
37% Sodík 750 mg
36% Bílkoviny 20 g

Vepřový steak s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jednu lžíci mouky smícháme se smetanou.

2

Vepřovou plec nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Zprudka je osmažíme na oleji spolu se žampiony nakrájenými na plátky.

3

Zalijeme smetanou a dusíme 30 minut. Poté maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme.

Poznámka

Maso podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží přelité omáčkou. Můžeme použít houby podle chuti či sezóny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept