Domácí kmínový chléb z pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí kmínový chléb z pekárny
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62572 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
2 kávová lžička | Kmín celý |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 48,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 29,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí kmínový chléb z pekárny postup přípravy receptu:
1 | Do pekárny nalijeme dolů vlažnou vodu a přidáme sůl. Poté dáme mouku, na to kmín, cukr a droždí. Nyní už nastavíme pekárnu na příslušný program – Chléb nebo základní. Pekárna už se o vše postará. |
2 | Chléb můžeme připravit take bez pekárny – smícháme trochu vody, cukr, droždí a trochu mouky a dáme na 10 minut na teplé místo vzejít kvásek. Poté vmícháme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu až hodinu a půl kynout. |
3 | Poté propracujeme a vytvoříme bochník, který dáme na plech kynout ještě 30 minut. Můžeme poprášit moukou, vytvořit ozdobné řezy na chlebě apod. |
4 | Pečeme na 30-40 minut na 200 °C. |