Jednoduchý recept

Mražené grilované makrely na přímém grilu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62574
Kategorie: Maso

Ingredience

10 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citrónová šťáva
4 ks Makrela obecná
1 kávová lžička Sůl mořská
Marináda
1 polévková lžíce Koření na ryby
100 ml Olej olivový extra panenský
Na potření mřížky a kleští
1,5 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 894 kcal
Kilojoule 3 739kJ
1% Sacharidy 5 g
89% Tuky 67 g
28% Sodík 564 mg
123% Bílkoviny 69 g

Mražené grilované makrely na přímém grilu postup přípravy receptu:

1

Mražené vykuchané makrely necháme rozmrazit, pořádně je promyjeme i zevnitř a osušíme je. Pak je pokapeme citrónovou šťávou i zevnitř, necháme je položené na hřbetu minimálně 30 minut.

2

V misce promícháme koření na ryby s olivovým olejem. Mezitím očistíme a na plátky pokrájíme 8-10 stroužků česneku. Makrely znovu omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je papírovou utěrkou, zevnitř je potřeme olejem, osolíme a vložíme do každé z nich nakrájené plátky česneku. Zvrchu makrely mírně na několika místech na kůži nařízneme do hlouby 1-2mm, potřeme připraveným kořením na ryby z každé strany. Koření štětcem vtlačíme do zářezů. Takto připravené ryby necháme dalších 360-120 marinovat v chladu.

3

Gril připravíme na přímé grilování, ale 1/3 necháme volnou. Makrely poklademe na mřížku, kterou jsme potřeli olejem, kůží nahoru a grilujeme je 6-7 minut podle velikosti. Po 6-7 minutách makrely otočíme kovovými kleštěmi, které též potřeme olejeme a grilujeme je dalších 5-6 minut. V polovině grilování makrely potřeme marinádou z koření.

4

Pokud by se nám zdálo, že makrely nejsou celkem ugrilované, odložíme je na roštu bokem (do bezpečné zóny) a nepřímo je budeme grilovat 1-2 minuty. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept