Jednoduchý recept

Grilovaný ďábelský kapr

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62575

Ingredience

1500 g Kapr obecný
1,5 kávová lžička Sůl
Marináda
1 kávová lžička Olej chilli
200 ml Olej olivový extra panenský
1,5 kávová lžička koření Drákulova smrt
4 stroužek Česnek
Na potření gril. plátu
1 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 942 kcal
Kilojoule 3 943kJ
0% Sacharidy 2 g
97% Tuky 73 g
24% Sodík 476 mg
119% Bílkoviny 67 g

Grilovaný ďábelský kapr postup přípravy receptu:

1

Očištěného, vykuchaného a omytého kapra zbavíme hlavy a ocasu. Ostatní maso rozkrájíme na 4 podkovy. Oloupané stroužky česneku utřeme, dáme je do misky, přisypeme ďábelské koření a směs smícháme s olivovým a chilli olejem. Touto směsí potřeme porce kapra a necháme 2 hodiny v chladu odležet.

2

Připravíme gril, zapneme ho na střední teplotu. Porce kapra osolíme těsně před grilováním. Když je gril správně rozehřátý, položíme porce kapra na speciální grilovací plát (určený pro grilování ryb), který po rozehřátí potřeme olejem, až pak na něj poklademe připravené porce. Podle výšky porce, grilujeme kapra z každé strany po 4-5 minutách. Než porce otočíme, můžeme je znovu potřít zbývající marinádou. Porce kapra podáváme hned horké.

Poznámka

Příloha: čerstvý chléb a čerstvá zelenina podle sezóny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept