Grilovaný ďábelský kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný ďábelský kapr
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62575 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Kapr obecný |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Marináda | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1,5 kávová lžička | koření Drákulova smrt |
1 kávová lžička | Olej chilli |
200 ml | Olej olivový extra panenský |
Na potření gril. plátu | |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 247,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 210,0mg |
Vitamín A | 113,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Sůl, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej chilli, Olej olivový extra panenský, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný ďábelský kapr postup přípravy receptu:
1 | Očištěného, vykuchaného a omytého kapra zbavíme hlavy a ocasu. Ostatní maso rozkrájíme na 4 podkovy. Oloupané stroužky česneku utřeme, dáme je do misky, přisypeme ďábelské koření a směs smícháme s olivovým a chilli olejem. Touto směsí potřeme porce kapra a necháme 2 hodiny v chladu odležet. |
2 | Připravíme gril, zapneme ho na střední teplotu. Porce kapra osolíme těsně před grilováním. Když je gril správně rozehřátý, položíme porce kapra na speciální grilovací plát (určený pro grilování ryb), který po rozehřátí potřeme olejem, až pak na něj poklademe připravené porce. Podle výšky porce, grilujeme kapra z každé strany po 4-5 minutách. Než porce otočíme, můžeme je znovu potřít zbývající marinádou. Porce kapra podáváme hned horké. |
Poznámka
Příloha: čerstvý chléb a čerstvá zelenina podle sezóny.