Papriková marináda - určená ke grilování - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková marináda - určená ke grilování
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62576 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Med včelí |
200 ml | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Paprika pálivá mletá |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 55,0mg |
Vláknina | 879,5mg |
Vitamín A | 264,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Paprika mletá sladká, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika pálivá mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková marináda - určená ke grilování postup přípravy receptu:
1 | Očištěné stroužky česneku utřeme nebo je prolisujeme a dáme do misky. Přidáme k nim čerstvě pomletý bílý pepř, sladkou a pálivou papriku, lžičku hořčice, 1 lžíci tekutého medu a olivový olej. Směs důkladně promícháme. |
2 | Marináda je určena k marinování a potírání masa určeného ke grilování. Marinádou potíráme maso nejlépe několik hodin dopředu, aby jsme docílili, že grilované maso bude křehké a šťavnaté. |
Poznámka
Maso určené ke grilování solíme těsně před vložením na gril.