Recept

Pečené kuřecí maso marinované v pomerančové šťávě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62577

Ingredience

1 hrst Brusinky sušené
2 polévková lžíce Kerblík
4 ks Kuřecí stehna
1 hrst Mandle
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
20 g Zázvor celý
Pomerančová marináda
1 polévková lžíce Med včelí
2 ks Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 562kJ
9% Sacharidy 31 g
49% Tuky 37 g
13% Sodík 259 mg
72% Bílkoviny 40 g

Pečené kuřecí maso marinované v pomerančové šťávě postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme jednoduchou pomerančovou marinádu: dva větší pomeranče omyjeme, vymačkáme šťávu a v misce ji smícháme s 1 lžicí medu. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V sítu si promyjeme brusinky a necháme je okapat. Omytý kerblík drobně pokrájíme.

2

Kuřecí stehna zbavíme kůže, pak je vykostíme, omyjeme a osušíme. Mezi potravinářskou fólií maso naklepeme hladkou paličkou a vložíme do pomerančové marinády. Maso necháme v marinádě 1 hodinu.

3

Marinované maso mírně osolíme, obalíme v hladké mouce. V pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, plátky masa opečeme dozlatova z každé strany. Jakmile budeme mít opečenou druhou stranu kuřecích plátků, přilijeme 50ml pomerančové marinády, přidáme do výpeku zázvor, brusinky, loupané mandle a nakonec kerblík. Vše promícháme a povaříme 2-3 minuty. Maso necháme ve výpeku 3-4 minuty odpočinout, až pak servírujeme.

Poznámka

Příloha: dušená rýže nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept