Omeleta s ančovičkami a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s ančovičkami a tuňákem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62582 |
Ingredience
2 ks | Ančovička - filety |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
8 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 504,2mg |
Draslík | 251,7mg |
Vláknina | 163,5mg |
Vitamín A | 576,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Vejce slepičí, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s ančovičkami a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme vejce, přidáme na tenké proužky nakrájené ančovičky a rozmělněné kousky tuňáka. Opepříme a vmícháme nasekanou petrželku. |
2 | Omeletu smažíme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. |
3 | Ihned podáváme. |