Jednoduchý recept

Polévka s vaječnými žloutky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62586
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1500 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
8 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 985kJ
1% Sacharidy 5 g
21% Tuky 16 g
56% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Polévka s vaječnými žloutky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé žloutky rozšleháme v míse a přilijeme 400ml hovězího vývaru bez tuku. Znovu dobře rozšleháme.

2

Směs přecedíme do kastrolu. Kastrol položíme do horké vodní lázně, zahříváme a když začne směs houstnout, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

3

Vzniklé těsto nakrájíme na plátky a potom na nudličky, které rozdělíme do misek nebo do hlubokých talířů.

4

Zbylý vývar ohřejeme, horký nalijeme do misek s nudličkami a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept