Treska s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
150 g | Jogurt nízkotučný |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Treska filety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 408,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 137,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt nízkotučný, Kapary sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filet z tresky osolíme a povaříme v páře 8-10 minut. |
2 | V kastrolu smícháme jogurt s hořčicí, citronovou šťávou, kapary, nasekanou petrželkou a pepřem. Vše zvolna prohřejeme. |
3 | Vařený filet položíme na talíř a přelijeme omáčkou. |
4 | Ihned podáváme. |