Mušle svatého Jakuba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle svatého Jakuba
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62592 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Mušle svatojakubské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
200 g | Šťovík |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 kávová lžička | Tvaroh měkký bez tuku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle svatojakubské, Pepř černý mletý, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle svatého Jakuba postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi potřené olejem prohřejeme tvaroh spolu s jemně nakrájenou šalotkou. |
2 | Přidáme osolené a opepřené svatojakubské mušle a restujeme je nejdříve zprudka, potom zvolna, aby zezlátly. Mušle vyjmeme z pánve a necháme stranou. |
3 | Do pánve dáme omytý šťovík a restujeme zvolna asi 10 minut. |
4 | Šťovík rozložíme na talíře, na něj upravíme mušle a přelijeme omáčkou. |