Cannéles - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannéles
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62593 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
180 g | Cukr třtinový |
1 ks | Cukr vanilka |
60 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Rum |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
1 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání formiček | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 285,9mg |
Draslík | 95,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 286,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 801,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannéles postup přípravy receptu:
1 | Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s luskem je vložíme do hrnce s mlékem. |
2 | Přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a krátce povaříme. Odstavíme a necháme chladnout. |
3 | V míse vyšleháme za pomoci robota nebo elektrického šlehače máslo s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce a žloutky. |
4 | Do máslové směsi zašleháme mouku, rum a špetku soli. |
5 | Nyní přilijeme vychladlé vanilkové mléko. |
6 | Těsto přikryjeme fólii a necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Těsto tak krásně zhoustne. |
7 | Troubu si předehřejeme na 180°C. |
8 | V mikrovlnné troubě rozpustíme trochu másla na vymazání formiček. Já postupovala tak, že jsem máslo nalila do jedné formičky, následně ho přelila do další, a další… Když jsem je měla všechny, ještě jsem celou formou poklepala vzhůru nohama, aby mi ve formičkách zbylo co nejméně másla. |
9 | Formičky plníme asi jen do 2/3 (těsto hodně nabude) a pečeme asi 45-50 minut. |
10 | Vyklápíme ještě teplé!!! Dobrou chuť! ;))) |