Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62593
Kategorie: Zákusky

Ingredience

180 g Cukr třtinový
1 ks Cukr vanilka
60 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko plnotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Rum
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
1 ks Vejce slepičí
Na vymazání formiček
30 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 807kJ
23% Sacharidy 83 g
38% Tuky 29 g
5% Sodík 98 mg
22% Bílkoviny 13 g
Cannéles
  • Cannéles
  • 1
  • Cannéles
  • 2
  • Cannéles
  • 3
  • Cannéles
  • 4
  • Cannéles
  • 5
  • Vložit obrázek

Cannéles postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s luskem je vložíme do hrnce s mlékem.

2

Přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a krátce povaříme. Odstavíme a necháme chladnout.

3

V míse vyšleháme za pomoci robota nebo elektrického šlehače máslo s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce a žloutky.

4

Do máslové směsi zašleháme mouku, rum a špetku soli.

5

Nyní přilijeme vychladlé vanilkové mléko.

6

Těsto přikryjeme fólii a necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Těsto tak krásně zhoustne.

7

Troubu si předehřejeme na 180°C.

8

V mikrovlnné troubě rozpustíme trochu másla na vymazání formiček. Já postupovala tak, že jsem máslo nalila do jedné formičky, následně ho přelila do další, a další… Když jsem je měla všechny, ještě jsem celou formou poklepala vzhůru nohama, aby mi ve formičkách zbylo co nejméně másla.

9

Formičky plníme asi jen do 2/3 (těsto hodně nabude) a pečeme asi 45-50 minut.

10

Vyklápíme ještě teplé!!! Dobrou chuť! ;)))

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept