Recept

Oblíbený bramborový salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62597

Ingredience

2 kg Brambory
1 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
100 g Hrášek mražený
2 polévková lžíce Jogurt bílý
200 g Majonéza
3 ks Mrkev kořen
4 ks Okurky sterilované
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
350 g Šunkový salám

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 697kJ
16% Sacharidy 59 g
48% Tuky 36 g
27% Sodík 531 mg
44% Bílkoviny 25 g

Oblíbený bramborový salát postup přípravy receptu:

1

V jednom hrnci uvaříme omyté brambory ve slupce doměkka, ale neměly by se převařit. Měly by být přibližně stejné velikosti, vaříme je přibližně 20 minut. V druhém hrnci si uvaříme doměkka dobře omytou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel). Vaříme ji přibližně 15-20 minut.

2

Vajíčka uvaříme natvrdo, vaříme je 9 minut. Uvařenou zeleninu, vejce a brambory po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přibližně 1x1cm velké. Vše dáme do velké mísy. Ještě na kostičky nakrájíme šunkový salám a sterilované sladkokyselé okurky, očištěné cibule pokrájíme nadrobno a přidáme vše k zelenině do mísy.

3

V rendlíku přivedeme k varu vodu, nasypeme do ní mražený hrášek a vaříme jen krátce, scezený a vychladlý dáme do mísy.

4

V misce vymícháme majonézu Hellmanns se smetanovým jogurtem. Všechny pokrájené ingredience v míse promícháme, ochutíme je solí, pepřem a hořčicí. Pak přidáme majonézu s jogurtem a znovu vše promícháme, případně dochutíme solí a citrónovou šťávou. Salát necháme v chladu odležet minimálně 2 hodiny, pak podáváme.

Poznámka

Voda na vaření - podle potřeby. Místo citrónu můžeme salát dochutit přidáním jak hořčice, majonézy nebo láku z okurek (zvlášť lák z okurek se přidává nejvíce). Podle chuti do salátu můžeme přidat i na kostičky pokrájený tvrdý sýr. Dáváme pozor hlavně na sůl, protože jakmile se salát rozloží, je slanější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept