Jednoduchý recept

Řecký okurkový salát

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62598
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Zálivka
2 polévková lžíce Cukr třtinový
5 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Salát
2 ks Cibulka jarní
2 ks Okurka salátová
100 g Olivy černé
1,5 kávová lžička Oregano čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 656kJ
7% Sacharidy 25 g
36% Tuky 27 g
17% Sodík 332 mg
30% Bílkoviny 17 g

Řecký okurkový salát postup přípravy receptu:

1

Připravíme si zálivku: v míse smícháme 2 lžíce cukru s 5 lžícemi vinného octa, přidáme 5 lžic olivového oleje a směs důkladně promícháme

2

Omyté mladé salátové okurky a zralá rajčata osušíme. Okurky pokrájíme i se slupkou na tenká kolečka, rajčata nakrájíme na osminky, očištěné jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Zeleninu v míse promícháme se solí, čerstvě pomletým pepřem, oregánem a s černými nakládanými olivami. Vše přelijeme zálivkou a posypeme nahrubo nastrouhaným ovčím sýrem. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept