Jednoduchý recept

Dušená brukev

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 626
Kategorie: Zelenina

Ingredience

0,5 l Hovězí vývar základní
8 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 934kJ
6% Sacharidy 23 g
16% Tuky 12 g
29% Sodík 589 mg
13% Bílkoviny 8 g

Dušená brukev postup přípravy receptu:

1

Brukve (kedlubny) omyjeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do ohnivzdorné nádoby na rozehřáté máslo a osolíme.

2

Podléváme mírně vodou či vývarem a necháme zvolna dusit pod poklicí.

3

Přidáme omyté, nasekané mladé lístky brukví.

4

Když je hotová, zaprášíme ji moukou a necháme krátce povařit. Na závěr můžeme vmíchat sladkou smetanu a již nevaříme.

Poznámka

K příloze jsou vhodné houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept