Dušená brukev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená brukev
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 626 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 l | Hovězí vývar základní |
8 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 653,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kedlubna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená brukev postup přípravy receptu:
1 | Brukve (kedlubny) omyjeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do ohnivzdorné nádoby na rozehřáté máslo a osolíme. |
2 | Podléváme mírně vodou či vývarem a necháme zvolna dusit pod poklicí. |
3 | Přidáme omyté, nasekané mladé lístky brukví. |
4 | Když je hotová, zaprášíme ji moukou a necháme krátce povařit. Na závěr můžeme vmíchat sladkou smetanu a již nevaříme. |
Poznámka
K příloze jsou vhodné houskové knedlíky.