Salát z fazolí a cizrny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolí a cizrny
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62602 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Citrony |
100 g | Cizrna |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
200 g | Fazole bílé |
250 g | Fazole červené |
1 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový sterilovaný |
140 g | Rajčata Cherry |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 175,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Cizrna, Cukr třtinový, Fazole bílé, Fazole červené, Máta, Protlak rajčatový sterilovaný, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z fazolí a cizrny postup přípravy receptu:
1 | Pokud zvolíme konzervované fazole a cizrnu, tak je slijeme a smícháme spolu s přepůlenými cherry rajčátky a nasekanými bylinkami. |
2 | Fazole i cizrnu můžeme také sami uvařit. |
3 | Připravíme si dresing: smícháme citronovou šťávu a cukr a mícháme do rozpuštění. Poté vmícháme rajčatový protlak a olivový olej a promícháme. |
4 | Smícháme vše dohromady. Podáváme při pokojové teplotě. |