Jednoduchý recept

Pražma v solné krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62604
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Pražma královská
5 kg Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

0% Kalorie 0 kcal
Kilojoule 0kJ
0% Sacharidy 0 g
0% Tuky 0 g
24563% Sodík 491 g
0% Bílkoviny 0 g

Pražma v solné krustě postup přípravy receptu:

1

Pražmu vykucháme, šupiny na rybě ponecháme.

2

Dno a boky zapékací mísy vyložíme alobalem. Mísa má být jen o trochu větší než ryba.

3

Na dno mísy nasypeme vrstvu hrubé mořské soli vysokou asi 3cm. Na sůl položíme pražmu a zasypeme ji zbylou solí tak, aby byla ryba úplně pokrytá.

4

Pražmu pečeme v troubě vyhřáté na 250°C asi 1 hodinu, potom teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 30 minut.

5

Obsah zapékací mísy vyklopíme na prkénko a obrátíme. Solnou krustu rozbijeme kladívkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept