Pražma v solné krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma v solné krustě
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62604 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Pražma královská |
5 kg | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pražma královská nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pražma v solné krustě postup přípravy receptu:
1 | Pražmu vykucháme, šupiny na rybě ponecháme. |
2 | Dno a boky zapékací mísy vyložíme alobalem. Mísa má být jen o trochu větší než ryba. |
3 | Na dno mísy nasypeme vrstvu hrubé mořské soli vysokou asi 3cm. Na sůl položíme pražmu a zasypeme ji zbylou solí tak, aby byla ryba úplně pokrytá. |
4 | Pražmu pečeme v troubě vyhřáté na 250°C asi 1 hodinu, potom teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 30 minut. |
5 | Obsah zapékací mísy vyklopíme na prkénko a obrátíme. Solnou krustu rozbijeme kladívkem. |