Filety z mořského jazyka se šťovíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z mořského jazyka se šťovíkem
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62608 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Mořský jazyk filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 39,5mg |
Vláknina | 271,5mg |
Vitamín A | 2,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mořský jazyk filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z mořského jazyka se šťovíkem postup přípravy receptu:
1 | Filety z mořského jazyka omyjeme a osušíme. |
2 | V míse smícháme citronovou šťávu s jemně nasekaným šťovíkem. Do marinády vložíme filety a necháme je marinovat 2 hodiny v chladu. |
3 | Filety vyjmeme a po okapání je z obou stran opečeme na pánvi s nepřilavým povrchem. Maso osolíme, opepříme a podáváme pokapané šťávou z marinády. |
Poznámka
Použijeme asi 10 lístků čerstvého šťovíku.