Makrely po bretonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrely po bretonsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62611 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Makrela obecná |
6 polévková lžíce | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 480,0mg |
Draslík | 622,7mg |
Vláknina | 624,0mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet jablečný, Pažitka, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrely po bretonsku postup přípravy receptu:
1 | Petržel, pažitku a oloupané šalotky nadrobno nasekáme. |
2 | Makrely vykucháme přes žábry a vnitřky ryb propláchneme studenou vodou. Ocasy a ploutve odkrojíme. |
3 | Připravíme 6 čtverců pevného alobalu a ryby na ně položíme. Vnitřky ryb naplníme nasekanými bylinkami se šalotkami. Do každého balíčku přidáme ještě lžíci jablečného octa. |
4 | Alobalové balíčky pevně uzavřeme a rozložíme na rošt grilu nebo do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme asi 30 minut. |