Tatarák z vlkouše s limetkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarák z vlkouše s limetkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62615 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
125 g | Tvaroh měkký bez tuku |
400 g | Vlkouš filety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 744,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Limetka, Pažitka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tvaroh měkký bez tuku, Vlkouš filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarák z vlkouše s limetkami postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekanou pažitku a na kousky nakrájené filety z vlkouše. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. |
2 | Tatarák rozdělíme na talíře ozdobené plátky omytých limetek. |
3 | Tvaroh rozmícháme, ochutíme a přidáme šťávu z poloviny limetky. Směsí přelijeme tatarák a ihned podáváme. |