Oblíbené špízy s marinovaným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oblíbené špízy s marinovaným masem
Oblíbené špízy s marinovaným masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62617 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cibule červená |
300 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
100 g | slanina farmářská před smaž. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | uherská klobása |
300 g | Vepřová kýta |
Příloha | |
---|---|
4 krajíc | Pšenično žitný chleba |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 196,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 235,7mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Paprika zelená, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny slanina farmářská před smaž., uherská klobása, Pšenično žitný chleba nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Oblíbené špízy s marinovaným masem postup přípravy receptu:
1 | Špalíček omyté a osušené vepřové kýty a kuřecí prsa nakrájíme na kostky, přibližně 3x3cm. Maso dáme do mísy a zelejeme je černým pivem. Necháme je marinovat v chladničce 10-12 hodin. |
2 | Druhý den nakrájíme na kolečka dobrou klobásu, prorostlou slaninu na plátky, očištěnou červenou a obyčejnou cibuli pokrájíme na kolečka. Očištěné stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. Omyté papriky s chilli papričkou rozkrojíme, zbavíme semínek a žeber, papriky pokrájíme na širší proužky, chilli papričku nakrájíme na nudličky. |
3 | Maso vyjmeme z pivní marinády a střídavě ho napichujeme s klobásou, slaninou, paprikami a červenou cibulí na jehly. Připravené celé špízy osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. |
4 | Troubu si předehřejeme na 200°C. V pánvi rozehřejeme olej, špízy z každé strany zprudka opečeme dozlatova. Poté špízy poklademe na pekáček. Na omastku po špízech krátce orestujeme obyčejnou cibuli, česnek a chilli papričku téměř dozlatova. Vše poprášíme moukou, promícháme, pak zeleninu přiložíme do pekáčku ke špízům, podlijeme pivní marinádou a dáme špízy do trouby dopéct. Dopékáme přibližně 15-20 minut, ve výpeku špízy občas otočíme. |
5 | Na talíře poklademe špízy, přidáme k nim výpek s opečenou cibulí, česnekem a chilli. Hned je servírujeme, jako přílohu podáváme čerstvý chléb. |