Recept

Oblíbené špízy s marinovaným masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62617
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
2 ks Cibule červená
300 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
100 g slanina farmářská před smaž.
0,5 kávová lžička Sůl
200 g uherská klobása
300 g Vepřová kýta
Příloha
4 krajíc Pšenično žitný chleba

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,478 kcal
Kilojoule 6 185kJ
12% Sacharidy 45 g
133% Tuky 100 g
23% Sodík 460 mg
168% Bílkoviny 95 g

Oblíbené špízy s marinovaným masem postup přípravy receptu:

1

Špalíček omyté a osušené vepřové kýty a kuřecí prsa nakrájíme na kostky, přibližně 3x3cm. Maso dáme do mísy a zelejeme je černým pivem. Necháme je marinovat v chladničce 10-12 hodin.

2

Druhý den nakrájíme na kolečka dobrou klobásu, prorostlou slaninu na plátky, očištěnou červenou a obyčejnou cibuli pokrájíme na kolečka. Očištěné stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. Omyté papriky s chilli papričkou rozkrojíme, zbavíme semínek a žeber, papriky pokrájíme na širší proužky, chilli papričku nakrájíme na nudličky.

3

Maso vyjmeme z pivní marinády a střídavě ho napichujeme s klobásou, slaninou, paprikami a červenou cibulí na jehly. Připravené celé špízy osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem.

4

Troubu si předehřejeme na 200°C. V pánvi rozehřejeme olej, špízy z každé strany zprudka opečeme dozlatova. Poté špízy poklademe na pekáček. Na omastku po špízech krátce orestujeme obyčejnou cibuli, česnek a chilli papričku téměř dozlatova. Vše poprášíme moukou, promícháme, pak zeleninu přiložíme do pekáčku ke špízům, podlijeme pivní marinádou a dáme špízy do trouby dopéct. Dopékáme přibližně 15-20 minut, ve výpeku špízy občas otočíme.

5

Na talíře poklademe špízy, přidáme k nim výpek s opečenou cibulí, česnekem a chilli. Hned je servírujeme, jako přílohu podáváme čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept