Kuřecí paličky s červenou fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí paličky s červenou fazolí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62619 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | albert Bio Kuřecí bujón |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Fazole červené sterilované |
4 polévková lžíce | kečup jemný Hellmann´s |
8 ks | Kuřecí paličky bez kůže |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Provensálské koření |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 235,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Fazole červené sterilované, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny albert Bio Kuřecí bujón, kečup jemný Hellmann´s, Kuřecí paličky bez kůže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí paličky s červenou fazolí postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Cibule očistíme a drobně pokrájíme. |
2 | V pánvi cibuli zpěníme na rozehřátém másle s olejem, pak na ni vložíme kuřecí maso, osolíme ho, posypeme provensálským kořením, bílým pepřem, podlejeme kuřecím bujónem a pod pokličkou maso pomalu podusíme doměkka. Občas paličky otočíme. |
3 | Když je maso měkké, přidáme k němu červené konzervované fazole a 3-4 lžíce kečupu. Směs promícháme, ještě krátce, asi 5 minut provaříme, podle chuti přidáme sůl i cukr. |
4 | Kuřecí paličky s fazolemi dáme na talíře a hned podáváme. |
Poznámka
Příloha: těstovinové noky nebo těstovinová rýže.