Jednoduchý recept

Restovaná krůtí prsa s játry a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62620
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Sýr Niva (Rokfór)
Restovaná játra
2 ks Cibule
400 g Játra krůtí
2 špetka Sůl
Restovaná krůtí prsa
600 g Krůtí prsa
4 kávová lžička Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 špetka Pepř bílý
4 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 855kJ
2% Sacharidy 8 g
52% Tuky 39 g
43% Sodík 859 mg
101% Bílkoviny 57 g

Restovaná krůtí prsa s játry a sýrem postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená krůtí játra nakrájíme na nudličky. Očištěné cibule rozkrojíme na poloviny a nakrájíme je na tenké plátky.

2

Omytá a osušená krůtí prsa rozřízneme na plátky vysoké 1 cm. Zlehka je rozklepeme mezi potravinářskou fólií. Poté je posypeme čerstvě pomletým pepřem. V pánvi rozpálíme olej a krůtí prsa orestujeme dozlatova z každé strany po 3 minutách. Pak je osolíme, položíme na každý plátek lžičku másla a jakmile se máslo vsákne do masa, vyjmeme je z výpeku, odložíme do předehřáté mísy a uchováme teplé. Na tom samém výpeku, za stálého míchání, orestujeme dozlatova cibuli s nakrájenými játry. Játra pak osolíme.

3

Na talíře položíme krůtí plátky, doprostřed navršíme kopeček jater s cibulí, překryjeme je ozdobně ukrojeným plátkem plísňového sýru a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: pečené brambory nebo hranolky + obloha z čerstvé zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept