Tatarák z tuňáka a pražmy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarák z tuňáka a pražmy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62623 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
6 kávová lžička | Kaviár z lososa |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Minerální voda perlivá |
1 polévková lžíce | Olej jedlý parafinový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Pepř růžový mletý |
400 g | Pražma |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 506,5mg |
Vláknina | 525,8mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Limetková šťáva, Minerální voda perlivá, Pražma, Šalotka, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pepř růžový mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kaviár z lososa, Olej jedlý parafinový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarák z tuňáka a pražmy postup přípravy receptu:
1 | Maso z tuňáka a pražmy nameleme, zakapeme olejem (olej smícháme s minerálkou) a limetkovou šťávou. Směs osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou šalotku a nasekaný kopr. Vše promícháme. |
2 | Do 6 formiček rozdělíme připravenou směs a tatarák necháme 15 minut uležet v chladničce. Potom vyklopíme z formiček. |
3 | Každou porci ozdobíme lžičkou kaviáru z lososa, posypeme růžovým pepřem a ozdobíme koprem. |
Poznámka
Podáváme s listy hlávkového salátu nakrájenými na nudličky a s plátky omyté limetky.